08 - 04 - 2021

Werkbezoek burgemeester Emile Jaensch aan Leo Kannerschool VSO

18 Maart bracht burgemeester Emile Jaensch een werkbezoek aan de Leo Kannerschool VSO. De burgemeester maakte kennis met de nieuwe directeur Anika Remery, die per 1 januari 2021 Douwe Splinter opvolgde. De gemeente Oegstgeest werkt hard aan nieuwbouwplannen voor de school en voordat de planvorming de volgende fase ingaat, wilde de burgemeester graag kennismaken met de nieuwe schooldirecteur.

Ondanks de inspanningen om de gebouwen in redelijke staat te houden, stelde de burgemeester vast dat een nieuwe leeromgeving voor de leerlingen en docenten inderdaad geen overbodige luxe is. Hij hoopt dan ook dat de gemeente in het tweede kwartaal van dit jaar meer bekend kan maken over de volgende stap: het vastleggen van een locatie in Oegstgeest.
De burgemeester en de nieuwe directeur spraken verder over de koers voor de komende jaren en de ontwikkelingen op onderwijsgebied en op het gebied van autisme in het bijzonder. Zo komen er binnenkort twee promovendi vanuit Leiden en Amsterdam (VU) naar de school om nieuw onderzoek te doen over hoe onderwijs goed af te stemmen is op de individuele behoeften van de leerlingen. Daarnaast spraken ze over de mogelijkheden om inclusie te bevorderen en over hoe de school er alles aan doet om de leerlingen -ondanks de coronabeperkingen- zoveel mogelijk de school binnen te halen, omdat dat zo belangrijk voor de leerlingen is.